در این بخش از آموزش سئو سایت، می خواهیم 7 روش برای بهبود سئو سایت وردپرسی صحبت کنیم برای دوستانی سایت وردپرسی جدید را اندازی کردند تا قصدا دارند سایت جدید با وردپرس داشته باشند.
آیا برای بهبود سئو سایت های وردپرسی خودتان به دنبال راهی جز استفاده از نصب پلاگین های متعدد سئویی بوده اید؟
در اینجا می خواهیم در مورد 7 روش برای بهبود سئو سایت وردپرسی صحبت کنیم.
به احتمال زیاد الان که دارید این مقاله را می خوانید یک سایت وردپرسی جدیدی طراحی کردین و در حال تلاش برای سئو وب سایت وردپرسی خود هستید. درست میگم؟
آیا به دنبال راه های دیگری برای بهبود سئو سایت وردپرسی خودتان بدون استفاده از پلاگین های سئویی (Rank Math, Yoast) هستید؟
این را به جرات می توانم اعلام کنم که اکثر ما ها اگر بخواهیم سایت داشته باشیم اولین فکرمان برای داشتن ساییت طراحی وب سایت با وردپرس بوده است.
منظورم این است که 64 درصد وب سایت هایی که با به صورت آماده CMS طراحی شده است با سیستم مدیریت محتوا وردپرس می باشد که این رقم، 48 درصد وب سایت های کل اینترنت است.
یعنی اگر وب سایتی که در اینترنت منتشر می شود، 41 درصد احتمال دارد که وردپرسی باشد.
یا به عبارتی از هر ده وب سایت که در اینترنت هستش چهار وب سایت براساس سیستم مدیریت محتوا وردپرس می باشد که خیلی عدد بزرگ و عجیبی است.
شاید به همین دلیل است که وب سایت های بزرگی مانند TechCrunch و بخش وبلاگ وب سایت Star Wars، سایت خواننده معروف Beyonce و سایت های بزرگی مثل Playstation, Facebook’s Newsroom, eBay از این سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده می کنند.
اما زمانی که نوبت به بهبود سئو سایت های وردپرسی می شود اغلب وب سایت های وبلاگی برای انجام این عملیات تمام تمرکز خود را روی پلاگین هایی سئویی مانند Rank Math, Yoast می گذارند.
در مورد سایر وب سایت های وردپرسی که پلاگین سئو ندارند تکلیف چیست؟
پس از مدتی تلاش و بررسی روی سایت های وردپرسی، یک سری نکات کاربردی کاربردی و ارزشمند برای بهبود استراتژی سئو و افزایش بازدید سایت در قالب همین مقاله گردآوری کردم که دوست دارم این موارد را بازگو کنم که امیدوارم بتونم کمک خوبی باشه برای مدیران سایت های وردپرسی که بتونند نتیجه خوبی از سایت شون بگیرند.
سایت WordPress.org یا WordPress.com – کدام بهتر است؟
مسلما انتخاب من سایت WordPress.org است.
اگر می خواهید سایتی داشته باشید که امکان نصب و تغییر هر نوع قالبی Theme درسایت از نصب داشته باشید و همچنین بخواهید با تمام ابزارک ها widgets و افزونه ها Plugins به راحتی کار کنید مسلما انتخاب شما باید سایت WordPress.org باشد.
همچنین این نسخه سیستم مدیریت محتوا (وردپرس) در سایت WordPress.org منبع باز open-source و self-hosted بوده و بسیار مناسب برای اهداف سئو سایت و قصد داشته باشید ساییتان در در نتایج جستجو گوگل رتبه خوبی داشته باشد مناسب است.
این نسخه در سایت WordPress.org همان پلتفرم مورد استفاده در اکثر وب سایت های وردپرسی است.
نسخه سیستم مدیریت محتوا (وردپرس) در سایت WordPress.com دارای یک سری محدودیت هایی از جمله فضای ذخیره سازی محدود و عدم دسترسی به FTP و در نهایت برای سئو سایت وردپرسی و سئو محلی مناسب نیست.
1. داشتن قالب وردپرسی مناسب برای سئو
برای شروع بهتر است یک قالب سبک و قالبی که مناسب برای سئو باشد ، منظور از قالب مناسب برای سئو این است که این قالب اکثر فاکتورهای سئو داخلی را رعایت کرده باشد. پس در مرحله اول قالب را انتخاب کنید.
باید واقع بین باشید، زمانی که برای سایت وردپرسی خودتان قالب انتخاب می کنید در ابتدای کار سئوی سایت شما در پایین ترین سطح است.
در انتخاب قالب برای سایت وردپرسی خودتان، طراحی های بصری و امکانات و قابلیت های قالب و سرعت اجرا و رنگ هایی که در قالب استفاده شده را در نظر بگیرید و سعی کنید به قول معروف یک قالب سئو پسند برای سایت خود در نظر بگیرید.
سعی کنید برای سایتتان از بهترین قالب های بازار و پرفروش ترین قالب ها که کمترین باگ را دارند استفاده کنید.
من خودم به شخصه این قالب ها رو خیلی میپسندم:
2.دامنه مناسبی برای سایت خود در نظر بگیرید.
هنگام انتخاب دامنه برای سایت خودتان همیشه با این دو مورد روبرو هستید:
دامنه با www یا بدون www
باید واقع بین باشیم، داشتن سایت با www یا بدون www در هنگام تنظیم دامنه هیچ مزیتی و ارتیاطی برای سئو سایت شما ندارد.
پس خودم به شخصه در انتخاب دامنه خودم از دامنه بدون www استفاده می کنم.
در گذشته دامنه با www هنگام ایجاد وب سایت یک استاندارد بود.
اگر وبسایتی با ترافیک بالا دارید که ممکن است بخواهید وب سایت را با دامنه با www داشته باشید بایستی در هاست خودتان یک رکورد CNAME اضافه کنید.
3- در سایت وردپرسی تنظیمات Permalink را حتما انجام دهید.
یک سوال باحال! کدام یک از دو آدرس زیر خواناتر است؟
سئو-محلی-چیست-راهکارهای-بهبود-سئو-محلی/mohsenzamani.ir
mohsenzamani.ir/?p=1453
مسلما لینک اول. خواناتر و برای سئو سایت مناسب تر است این آدرس ها همان URL هایی هستند که بازدید کنندگان در نتایج جست و جو و در مرورگر خود می بینند.
تاثیر سئو از کلمات کلیدی در آدرس ها پس از ایندکس شدن محتوا در گوگل به حداقل می رسد.
جان مولر از گوگل
یعنی قبل از ایندکس شدن محتوا و شناسایی آدرس های سایت توسط گوگل، داشتن بک لینک مناسب و خوانا برای مقاله و URL سایت خود ضروری می باشد.
اگر چه ممکن است لینک خوانا می تواند تاثیر کوچکی در سئو داشته باشد اما برای اینکه کاربر لینک خوانایی از سایت شما در مرورگر ببیند ارزش بالایی دارد.
و بهتر این لینک ها ثابت بماند و بعد از ایندکس شدن تغییر داده نشود.
برای انجام تغییر تنظیمات لینک دائمی در سیستم مدیریت محتوا وردپرس ، در قسمت مدیریت سایت به بخش تنظیمات رفته و سپس گزینه پیوندهای ثابت را انتخاب کنید.
در لینک مقاله بهترین گزینه ای که می توانید انتخاب کنید این است که در آدرس نام و یا عنوان مقاله شما کامل درج شده باشد.
اما با این حال هم می توانید وابسته نوع کسب و کارتان و سایتی که دارید لینک کاملا منحصر به فرد (لینک سفارشی) بسازید.
4- در وب سایتتان حتما بخش Breadcrumbs را فعال کنید.
در مقالات خود در بالای هر صفحه یک بخشی قرار دهید به نام راهنمای صفحات یا همان Breadcrumb که کمک می کند به بازدیدکنندگان سایت راحت تر از صفحات سایت شما بازدید داشته باشند.
که به آن Breadcrumb اصطلاحا منو ناوبری گفته می شود که در سئو وب سایت شما تاثیر خوبی می تواند داشته باشد.
اگر در وب سایتتان افزونه Yoast SEO را نصب کرده باشید می توانید به راحتی ویژگی Breadcrumbs را پیاده سازی کنید. (در کم تر از 5 دقیقه)
برای این کار بهتر است طبق تصویر زیر مراحل را انجام دهید:
5- تصمیم خودتون را بگیرید که نظرات را در وردپرس فعال باشد یا غیرفعال.
آیا نظراتی کاربران ثبت می کنند را در وردپرس به صورت خودکار فعال می کند یا نه؟
این یک تصمیم سخت است و به وضعیت فعلی وب سایت وردپرس و نوع کسب و کار شما شما بستگی دارد.
اگر قبلا نظراتی در سایت خود دریافت کرده اید جان مولر از گوگل پیشنهاد می دهد که نظرات را حذف نکنید که می تواند بر روی رتبه بندی سایت شما تاثیر بالایی داشته باشد.
اگر در وب سایت سیستم نظرات را فعال نکرده اید بهتر است آن را به همین شکل نگه دارید.
فردی به نام مت کلاس از گوگل این را اعلام کرده که نظرات با املا و دستور زبان گرامری اشتباه می تواند بر رتبه بندی سایت شما تاثیر بدی بگذارد.
به طور خلاصه این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که آیا وب سایت شما بخش نظرات داشته باشید یا نه.
برای فعال کردن یا غیرفعال کردن نظرات در وردپرس به شکل زیر عمل کنید:
6- افزونه هایی که با سئو مشکلی ندارند (SEO-Friendly) را نصب کنید.
روی وب سایتتان افزونه های زیادی را بی دلیل نصب نکنید.
حتما افزونه های بدون خطا و تست شده را نصب و راه اندازی کنید.
زمانی که افزونه های زیادی را بی دلیل روی وب سایت وردپرسی خودتان نصب می کنید، باعث می شود سرعت اجرای وب سایت تا حد زیاد کاهش پیدا کند و کند شدن لود وب سایت بزرگترین آسیب را به سئوی شما وارد می کند.
برای امنیت سایت های وردپرسی سعی کنید افزونه های را فقط از مخزن وردپرسی استفاده کنید.
سعی کنید افزونه های که با سئو مشکلی ندارند و (SEO-Friendly) هستند و بدون باگ که مورد تایید وردپرس است را نصب کنید مانند:
7- صفحات خاصی را با استفاده از فایل Robots.txt مسدود کنید.
فایل robots.txt در هاست شما یک فایل مهم در وب سایت است و درج اطلاعات نادرست و آدرس دهی اشتباه می تواند روی سئوی شما و ایندکس نشدن مقالات تاثیر زیادی داشته باشد.
تغییر مقادیر و پارامترهای فایل robots.txt نشان از درک اصول اولیه شما از وب سایت و ساختار سایت است.
اگر در وب سایتتان فایل robots.txt شما به شکل تصویر است و می خواهید مقالات شما توسط موتورهای جستجو ایندکس شود بایستی فایل robots.txt خود را اصلاح کنید.
اگر فایل robots.txt شما به صورت تصویر است هیچکس شما را در نتایج جستجو پیدا نخواهد کرد.
در وب سایت شما به احتمال زیاد چندین صفحه وجود دارند که نمی خواهید در گوگل ایندکس شود که برای انجام این کار بایستی آدرس ها وب سایت را در این فایل robots.txt درج کنید.
در این قسمت صفحاتی وجود دارد که من توصیه میکنم در این فایل قرار دهید و اجازه ندهید گوگل این صفحات را ایندکس کند:
- صفحه آرشیو مقالات
- صفحه مربوط به تگ ها
- صفحات مربوط به مدیریت سایت
- صفحات خوش آمدگویی
- صفحات دسته بندی مقالات
نکته مهم: از استفاده از فایل robots.txt برای انتخاب نحوه خزیدن ربات های گوگل و انتخاب نوع خزنده در سایت خود اجتناب کنید.
امروزه بهبود سئو سایت های وردپرسی آسانتر شده است.
بر کسی پوشیده نیست که در گذشته، تلاش و اقدامات زیادی برای بهبود سئوی خود در وردپرس لازم بود.
در حال حاضر که شروع به کندوکاو در وردپرس کرده ام و این 7 تغییری که در این مقاله گفتم را اعمال کرده ام می توانم طمع پیروزی را در سئو و بهیه سازی سایتم احساس کنم.
من در گذشته از پلتفرم های متعددی استفاده کرده ام از Shopify و Bigcommerce گرفته تا Joomla, Drupal Wix و Squarespace اما وردپرس یکی از پلتفرم های سئو پسند و سیستم مناسبی برای سئو و بهینه سازی سایت است.
وردپرس یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا و سایت ساز است.
2 دیدگاه روشن 7 روش برای بهبود سئو سایت وردپرسی
نکات مهم و ارزشمندی منتقل کردید. انتخاب هاست مناسب و یک قالب وردپرس خوب و بهینه بنظرم مهمترین نکات بهینه سازی سرعت و تکنیکال سئو هستن. قالب وودمارت برای فروشگاهی قالب ایمپرزا برای شرکتی و قالب جنه برای خبری وبلاگی پیشنهاد من هستند. راکت و اسموش هم برای بهینه سازی بیشتر لازم هستن. افزونه یواست سئو و اسکیما پرو هم برای سئو ضروری میدونم. با تشکر از مقاله خوب شما آقای زمانی
ممنون از شما آقای تبسمی .. کاملا مشخص است که شما در زمینه سئو و بهینه سازی سایت باتجربه هستید. خوشحالم که این مقاله رو پسندید و کامنت هم گذاشتید. باتشکر از شما.