آشنایی با ویژگی های Data Warehouse

آشنایی با ویژگی های Data Warehouse

در این مقاله از بخش مدیریت داده و Data Warehouse پس از آشنایی با مقاله آشنایی با فرآیند پیاده سازی Data Warehouse می خواهیم با ویژگی های Data Warehouse (انبار داده) آشنا شویم.

ویژگی های Data Warehouse چه کاربردی دارد؟

ویژگی های Data Warehouse (انبار داده) را می توان به عنوان گروهی از ویژگی ها تعریف کرد که می تواند مزایا یا معایب مفهوم Data Warehouse را توضیح دهد.

این مزایا معمولاً ویژگی های عملکردی مختلف سیستم Data Warehouse (انبار داده) را توصیف می کنند، در اصل تلاش می کند یک مخزن مرکزی central repository برای ذخیره داده ها از منابع داده های مختلف را بیان کند.

این ویژگی‌ها دلایلی هستند که سازمان‌ها را برای ایجاد و نصب سیستم‌های Data Warehouse (انبار داده) بر روی ساختارهای مدیریت داده خود انتخاب می‌کنند.

این فرآیند تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری را برای متخصصان کسب و کار و سایر رهبران یک سازمان بدون دردسر می کند، زیرا حتی یک تصمیم بد می تواند منجر به یک سری از اشتباهات در پیشرفت سازمان به سمت موفقیت شود.

ویژگی های Data Warehouse

در زیر ویژگی های مختلف تکنیک های ذخیره سازی داده ها آورده شده است که بر اساس آن متخصصان پایگاه داده می توانند برای پیاده سازی این سیستم در سازمان خود انتخاب کنند.

ویژگی های Data Warehouse
ویژگی های Data Warehouse

1. یکپارچه سازی شده است.

سیستم های Data Warehouse یا همان انبارداده به دلیل توانایی یکپارچه سازی خود شناخته شده اند.

مفهوم یکپارچه سازی در اینجا را می توان به عنوان قرار دادن یک موجودیت کلی برای فیلتر کردن و گرفتن موارد مشابه از موارد غیرمشابه در سیستم های پایگاه داده چندگانه توضیح داد.

این مجموعه‌ داده ها با استفاده از یک اصل کلی یا یک قالب رایج تنظیم شده و سپس به Data Warehouse منتقل می‌شوند.

این روش در تمام سیستم های Data Warehouse دنبال می شود، زیرا به حفظ یکپارچگی داده ها در دیتا ویرهاوس کمک می کند.

به طور معمول، یک Data Warehouse یا همان انبار داده با ترکیب داده ها و اطلاعات از منابع داده های متنوعی که برای مجموعه خاصی از سیستم های کاربردی متصل شده و به کار می روند، فرموله می شود.

این منابع داده می‌توانند فرمت داده‌ای متمایز داشته باشند یا در بیشتر موارد می‌توانند ترکیبی از قالب‌های داده مانند اسناد، اعداد، فایل‌های با فرمت‌های مختلف، کاراکترهای با یا بدون نماد و غیره داشته باشند.

منابع داده نیز تحت فرآیندهای مختلف به روز رسانی مانند استانداردهای نامگذاری رایج، قالب بندی داده ها، مرتب سازی و غیره قرار می گیرند.

فرآیند یکپارچه سازی داده ها، بررسی موفقیت آمیز داده ها از سیستم های پایگاه داده را تسهیل می کند، که می توان آن ها را آماده نگه داشت تا بعداً برای هر نوع عملیات استفاده شود.

آماده بودن داده ها می تواند با پیشرفت قابل توجه در جریان تحلیلی، عملکرد سیستم را بهبود بخشد و زمان پردازش را کاهش دهد.

داده‌های قالب‌بندی شده تمیز و متداول، نتیجه ادغام موفقیت‌آمیز داده‌ها در یک سیستم Data Warehouse است.

2. تغییرپذیر با زمان است.

تغییر پذیری با زمان بخشی از چشم اندازی زمانی سیستم Data Warehouse است که ما نمونه های آن را نیز در طبیعت مشاهده می کنیم.

به طور کلی این مفهوم با زمان و تاریخ تنظیم شده در سیستم های عملیاتی سازگار است، زیرا زمان می تواند مستقیماً بر روی سیستم های دیتا ویرهاوس منعکس شود.

داده‌ها و محتویات دیتا ویرهاوس در یک دوره زمانی خاص مستند می‌شود، که سپس با اطلاعات جمع‌آوری‌شده از مشتریان احتمالی ذخیره‌شده قبلی ارائه می‌شود. هر واحد داده در پایگاه داده دیتا ویرهاوس می تواند عامل زمان را هم به صورت ساده و هم به صورت قالب بندی شده نگه دارد.

داده‌های موجود در Data Warehouse همانطور که در جداول پایگاه داده قرار می‌گیرند معمولاً نشانگرهای زمان را به همراه خود دارند.

پایگاه‌های اطلاعاتی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که هر رکورد ذخیره شده در جداول داخل پایگاه داده با واحد زمان همراه با آنها قرار می‌گیرد، جایی که واحد زمان دارای فرمت خاصی با تاریخ و زمان است.

این زمان با کوچک ترین تغییر و به روز رسانی ای خود را تغییر می دهد. هنگامی که فردی در منطقه زمانی متفاوتی به داده ها دسترسی پیدا می کند، تبدیل زمان به طور خودکار با توجه به زمان سیستم آن شخص انجام می شود.

3- موضوع گراست.

اصطلاح موضوع محور (موضوع گرا) را می توان به عنوان پدیده ای توضیح داد که در آن داده های ذخیره شده در سیستم های پایگاه داده بر اساس یک موضوع خاص است.

همچنین می‌تواند به این معنا باشد که داده‌های سیستم تحت یک ایده مشترک گروه‌بندی می‌شوند که می‌تواند برای حفظ تمرکز در داخل انبار داده استفاده شود.

گروه بندی یکی از ویژگی های مهم Data Warehouse است که به سازماندهی و منظم نگه داشتن سیستم کمک می کند.

موضوعات معمول برای این مکانیسم گروه بندی به صنعت یا بازار سازمان بستگی دارد.

چند نمونه از موضوعات عبارتند از: کارمندان، بازاریابی، فروش، تحقیق، محصولات، مشتریان و غیره.

سازمان پایگاه داده در یک Data Warehouse بر اقدامات فعلی یا آتی انجام شده در سیستم دیتا ویرهاوس متمرکز نیست.

در مقابل، بار موجود در این سیستم ها بین فرآیندهای مختلف مانند طراحی، پیاده سازی، تجزیه و تحلیل و نگهداری سیستم های پایگاه داده تقسیم می شود که از آن داده های مورد نیاز برای پیشرفت تصمیم گیری خارج می شود.

این مسئله به منظور ایجاد یک چشم انداز آسان، دقیق و مختصر برای یک موضوع مشخص استفاده می شود، که با درج نکردن داده های پشتیبانی نشده برای هر فعالیت تصمیم گیری به دست می آید.

4- غیر فرار (شناور) است.

Non-Volatility یا همان غیر فرار (شناور) دیتا ویرهاوس یک مشخصه معمول شناخته شده است، زیرا داده های آن در پایگاه های داده زمانی که کاربر آن را حذف می کند به طور دائم پاک نمی شود.

در عوض، داده های حذف شده به یک مکان قابل بازیافت منتقل می شوند، که می تواند در صورت لزوم بازیابی شود. در بیشتر موارد، داده ها در سیستم های پایگاه داده غیرقابل ویرایش هستند و در یک بازه زمانی برنامه ریزی شده به روز می شوند.

فرآیند ردیابی فعالیت‌های انجام‌شده بر روی هر داده می‌تواند به سیستم اجازه دهد تاریخچه داده‌های موجود در پایگاه داده را ذخیره کند و بنابراین زمانی که کاربر نیاز به دانستن اقدامات قبلی دارد، می‌تواند به راحتی تاریخچه داده‌ها را واکشی کند.

این مسئله به ترکیب چندین روش کنترل داده در یک فعالیت نگهداری تاریخچه کمک می کند. علاوه بر این، پایگاه داده به عملیات دستکاری مانند درج، به روز رسانی و حذف داده ها در یک پس زمینه خاص نیاز ندارد.

از سوی دیگر، Data Warehouse یا همان انبار داده می تواند تحت دو عملیات مختلف قرار گرفته که می تواند بر روی داده های قرار داده شده در پایگاه داده های سیستم انبار داده اعمال شود، به شرح زیر:

  • بارگزاری داده
  • دسترسی به داده

نتیجه می گیریم

ویژگی‌ های Data Warehouse یا همان انباره داده به این دلیل است که یک سازمان ایده پیاده‌سازی متدولوژی ذخیره‌سازی داده را برای تصمیم‌گیری‌های مهمی انتخاب می‌کند که می‌تواند به متخصصان کسب‌وکار در دستیابی به اهدافشان کمک کند.

هنگامی که اطلاعات کسب و کار با کمک Data Warehouse به خوبی مدیریت می شود، می توان از نتایج برای ذخیره اطلاعات تاریخی و ایجاد نتایج تحلیلی در قالب گزارش استفاده کرد.

من در انتهای بعضی مقالاتم به جهت تنوع و دوست داشتن و رفع خستگی (مطالعه مقالات) موزیکایی که دوست دارم رو میزارم که گوش کنید و حالش رو ببرید. مسلما مطالعه مستمر خیلی مفید و کاربردی نیست و لازم هستش یه مواقعی از موسیقی لذت ببرید.

امیدوارم موزیکای که میزارم رو دوست داشته باشید و اگر شما هم موزیکی دوست داشتید و به سبک من میخورد بگین که حتما در انتهای مقالات بعدی قرار بدم 🙂

موزیک Enter Sandman از Metallica

محسن زمانی هستم، برنامه نویس و طراح وب ، سئو هم بلدم . به هدف تفریح و سرگرمی این وب سایت رو طراحی کردم تا مطالبی که دوست دارم رو اینجا به اشتراک بزارم.

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.